A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

HIVATALOS VERSENYFELSZERELÉSEK AZ ITF-BEN

HIVATALOS VERSENYFELSZERELÉSEK AZ ITF-BEN
Az ITF Versenyszervező és Bírói Bizottságának jóváhagyása alapján az ITF ifi-és felnőtt világversenyek Világkupára vonatkozó szabályának 7.§.-a szerint az alábbiakban részletezett hivatalosan elfogadott versenyfelszereléseket lehet használni.

Az ITF Versenyszervező és Bírói Bizottságának jóváhagyása alapján az ITF ifi-és felnőttvilágversenyek Világkupára vonatkozó szabályának 7.§.-a szerint az alábbiakban részletezett hivatalosan elfogadott versenyfelszereléseket lehet használni.

A hivatalos ITF szponzorok "approved by ITF" felszerelésein kívül semmi más márka vagy védőmodell nem elfogadott vagy engedélyezett az ITF által szervezett Világbajnokságon vagy Világkupán. 

A hivatalos típusok listája megtalálható az ITF honlapján, valamint a hivatalos, elfogadott dobok és öv meghatározása bővebben kifejtve a 80. oldaltól itt: www.itftkd.sport

Az ITF ifi-és felnőtt világversenyek Világkupára vonatkozó szabályának 7.§.-a:

 

VÉDŐFELSZERELÉSEK

 1. Kötelező:
  1. kék vagy piros kéz és lábvédő
  2. férfiaknak herevédő, dobokon belül
  3. kék vagy piros fejvédő
  4. átlátszó fogvédő
 2. Opcionális
  1. sípcsontvédő
  2. nőknek mellvédő, dobokon belül
  3. nőknek ágyékvédő, dobokon belül
 • A fenti védőfelszerelések kizárólag rugalmas anyagból készülhetnek, nem tartalmazhatnak fémet, csontot vagy kemény műanyagot (kivéve a herevédőt és a mellvédőt).
 • Zipzár, megkötő, patent használata tilos.
 • Semmilyen más védőfelszerelés nem használható, kizárólag a Versenyigazgatóság kifejezett engedélyével.
 • Minden sérült versenyző, aki kötést, bandázst kell, hogy viseljen, köteles a Verseny orvosától kell (szóbeli) igazolást kérnie annak szükségességéről. De ezek sem tartalmazhatnak tiltott anyagot, pl. kemény tárgyat vagy patentot.
 • Ékszer, óra vagy más kiegészítő viselése tilos, a hajat puha, rugalmas anyaggal lehet csak összefogni.Hajcsat, franciacsat, klipsz viselése tilos.
 • A kesztyűnek takarnia kell a kézfejet, külön a hüvelykujjat, és nyitva kell hagynia a tenyeret.

 
Tartalomhoz tartozó címkék: Tudástár